QUÈ ÉS L'ESQUÍ DE FONS?

L'esquí de fons (xc-skiing) és un dels esports més antics d'hivern, especialment conegut a països escandinaus, la pàtria de l'esquí de fons i on, encara ara, és la forma natural de desplaçament a l'àmbit rural. És possible practicar-lo a neus de qualsevol classe, però a la pràctica només s'utilitza en pistes preparades (mitjançant una traça feta per la màquina trepitja-neus) i en pendents suaus. Aquesta modalitat fa servir uns esquís més estrets que els d'esquí alpí, molt flexibles i lleugers. Els esquís, més llargs que els d'alpí, a més no disposen de fixació de la talonera per permetre una bona flexibilitat en lliscar pel pla i l'ascens.

Per què ho hauries de provar?

La seva popularitat prové de la seva senzillesa i beneficis que té per a la salut. Els moviments per a la pràctica de lʻesquí de fons són molt suaus per a les articulacions del cos en comparació amb molts altres esports i permet un treball físic complet de tot el cos.

L'aire fred dels boscos a l'hivern purifica els pulmons activant la circulació de la sang i reforça les defenses del sistema immunològic. A més, permet entrar en contacte amb la natura, al bell mig de paisatges nevats, donant una sensació de desconnexió i relaxació per la ment.

Estació d'esquí de fons de La Rabassa

A la Rabassa tenim les úniques pistes d'esquí de fons del país. El nostre equip prepara diàriament les pistes per a les dues modalitats, la de clàssic i la de patinador o estil lliure.

Tenim un ampli ventall de serveis a oferir als esquiadors, cafeteria, restaurant, botiga de lloguer, botiga de venda amb material especialitzat, espai exclusiu amb vestidors, dutxes i serveis, tot plegat envoltat d'altres activitats lúdiques i un entorn especialment assolellat per la la seva orientació sud. A més, disposem d´un sistema d´innovació (neu artificial) per garantir les millors condicions de neu.

L'esquí de fons a Andorra

A Andorra tenim grans esquiadors, i els seus orígens són a La Rabassa. Destaquem Ireneu Esteve i Carola Vila, membres de l'equip nacional d'esquí de fons d'Andorra, però també hi ha una base d'esquiadors molt prometedora que formen part del club nòrdic de la Rabassa (NEC) i que segueixen els passos dels esquiadors referents esmentats .

Perquè l'esquí de fons és l'esport que més us convé

 

Perquè no és difícil aprendre a fer-ho. Les pistes són molt més planes que les d'alpí. És com passejar lliscant, un gran avantatge si saps patinar i t'agrada! Per això és una bona manera d'aprendre a esquiar, si mai no has fet res d'esquí. I si ets esquiador d'alpí, et resultarà senzill (tot i que no et confiïs gaire que dominaràs la primera, és força diferent).

Perquè és un esport amb què exercites tot el teu cos, ia més ho fas al teu ritme. Et permet fer exercici complet, relaxat si vols o més canyer si és el que busques.

Perquè lʻesquí de fons té molt poc risc de lesió comparat amb altres modalitats dʻesquí.

Perquè no hi ha massificacions de gent. Tot és relaxat. Hi ha silenci i vius la naturalesa de manera extraordinària.

Perquè és més barat. Tant els forfets com el lloguer de material són més econòmics que l'esquí alpí.

T'esperem a Naturland! Les úniques pistes d´esquí de fons d´Andorra!


Després d'una bona jornada d'esquí, us esperem al restaurant de La Borda de Conangle, amb menú diari a 24,40€, gaudiu de la nostra millor gastronomia en aquest restaurant de muntanya. Reserves a (+376) 741461.

Equip propi recomanat

Roba d'abric lleugera, impermeable i còmoda, roba interior calenta, guants, ulleres de sol, crema protectora, aigua i algun aliment com barreta energètica o fruita.